– Osminkade bilden om Patrick Gilbert!

Barndom
I början av sextiotalet arbetade min mor som veterinärassistent. En Florence Nightingale för djuren. Min far anlände som ny stadsveterinär och tycke uppstod. Som resultatet av detta föddes jag en mörk, regnig aprildag 1965. En, vad jag har förstått i efterhand, mycket oetisk varelse. ”Han sover” sa min mor och drog filten över mitt vakna huvud varje gång någon ville se den nyfödde.

Tidigt började mitt intresse för det burleska. Mitt pojkrum bestod inte bara av det obligatoriska kassaskåpet från Hobbex, med snus, liten Prince, porrtidningar och kondomer. Utan även ormar, spindlar, skorpioner, pirayor, blindtarm i formalin och en elefantsvans som krukväxt.

Skoltid
Möjligen med undantag av historia har jag tagit mig igenom språk, ekonomi, programmering, systemering, marknadsföring, etc med visst ointresse. Min utbildning har gett mig en biljett till flexibilitet i arbetslivet men anpassat mig dåligt till de utmaningar jag står inför i mitt dagliga värv. Den anpassningen har jag fått genom att förstå att det inte finns på förhand rätta svar. Att det binära förhållningssätt som skolan lär ut kan ersättas av Indier redan idag. Jag har lärt mig att inte värderas efter någon annans måttstock av vad som är rätt och fel, att misstänkliggöras om man drivs av en hunger, kreativitet och nyfikenhet inför det icke politiskt korrekta.

Kärleksliv
Mitt kärleksliv har givit mig en fru samt två lymmelaktiga flickor. Orsaken till att det oangenäma gossebarnet till slut fick en fru har hon förklarat med att ”jag valde och valde tills det bara var du kvar”.

bdddd

Arbetsliv
Mitt arbetsliv började med en marknadsroll på ett företag som utvecklar administrativa system. Där föddes mitt engagemang för kundupplevelse satt i system. Kundvård på den tiden. Därefter tog jag fan i båten och började som SAP-konsult inom logistik- och försäljningsmoduler. Min dåvarande chef proklamerade att CRM var en fluga och död företeelse. Detta resulterade i att jag styrde kosan på det på den tiden vassaste företaget inom CRM. Jag arbetade med applikationer som Onyx, Prime respons, Microstrategy, men framförallt med strategisk customer experience. Därefter blev det Oracle / Siebel på ett stort franskt konsultbolag där jag lyckades med konststycket att ha både Usama bin Laden och John Holmes som profilbild på intranätet. Något som inte rönte stor uppskattning i Paris. Har idag erfarenhet av snart 50 CRM och CRM-relaterade projekt. Några misslyckade, men det flesta lyckade!

Nutid
Jag arbetar med alla delar som är kopplade till kundupplevelse. Varumärkesutveckling, affärsutveckling, digital kommunikation, CRM, business intelligence, SAP, Big data. På senare tid har det blivit allt mer digitalisering i olika former. Uppkopplade produkter, digitala affärsmodeller etc. Jag älskar mitt jobb, jag älskar mitt liv och jag älskar modiga företag.

Kontakt : info@patrickgilbert.se