Friskvårds- VS Relevansbidrag

Stora delar av näringslivet har insett hur viktigt det är med hälsa på jobbet. Många får till och med betalt för att träna och hålla sig friska. En kultur som skapas och drivs av passionerade friskvårdssjälar. Patric Broman, som jag känner som en träningsfreak, tar ofta (vad jag vet) sina medarbetarsamtal via en promenad eller löprunda.

Man uppmuntrar soffpotatisar att röra på sig, äta bättre etc. Något som i sin tur minskar sjukskrivningar och får människor att prestera bättre. En ekonomisk vinst för företaget.

Allt detta är väldigt bra!

Relevansbidrag
Ser vi däremot till den affärsmässiga intellektuella hälsan på många arbetsplatser så är diagnosen skrämmande. Sedan man var färdig med sina univeristetsstudier är man antingen intellektuellt anorektisk eller bara fylld av mentalt chips, läsk, bearnaisesås, godis, cigg, öl, vin, sprit.

Resultatet av ovanstående yttrar sig i brist på modern och relevant kompetens. Detta i, vad vi kallar en kunskapsekonomi!

Förnekelsen av relevant komptenens blir att man ALLTID försvarar det man gjort tidigare och därmed konserverar det gamla. I slutänden blir en stor del av företagets humankapital irrelevant! ¨

Det är en orsak varför stora bolag är fulla med konsulter som gör större del av de arbete som inte är repetitivt. Mindre bolag som inte har råd med konsulter dör av oförmågan till anpassning.

En större ekonomisk risk för företaget än trött sjukskriven personal som ändå bidrar marginellt!

Analys
I västvärlden i allmänhet och svenska företag i synnerhet har vi en intellektuell fetmaepidemi  som är skadlig.  En epidemi som tar formen av människor som är irrelevanta, intellektuellt trötta och efterfrågansmässigt persona non grata! Samma människor som kväver de framåtriktade individerna.

Kostnads- och konkurrensmässigt är alltså irrelevans en större risk än en sunkig livsstil. (Tror jag, är väl värt att tillägga)

Slutsats
Vi vet att de flesta tycker att det är godare att äta socker, chips och choklad, än nyttigare saker. Vi vet att det är lättare att konsumera familjen Wahlgrens värld än att läsa  en bok.

Borde vi inte, på samma sätt som vi gör med friskvård, uppmuntra människor att träna sitt intellekt?

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *