Hackade drömmar och helg

Kanske vaknade du i morse och kom ihåg vad du drömde. Kanske går du med ett leende för att du fick gifta dig med den snygga killen från högstadiet eller kanske fick du förnedra din despotiska chef. Drömmar är nyckfulla och personliga. Själv är jag ganska dålig på att minnas mina drömmar.

Tekniken för att spela in drömmar kanske är runt hörnet. Men vill vi det? Jag tror att tekniken går så fort att våra etiska ställningstaganden halkar efter. Och när din fru sitter sur vid frukostbordet efter att ha hackat din dröm om att du ligger med ”grannkärringen” i garaget eller yxmördar din svärmor är det försent att tala etik….

Den som vill kan se Gray Scotts, rätt obehagliga video om dream recording.

Demokratisering
Det är kanske inget revolutionerande nytt, men jag tycker mig se en röd tråd i konsekvenserna av digitaliseringen. Nämligen demokratisering av nästan allt. Vi vet sedan tidigare att folket tagit makten över företagens varumärkeslöften. Att folket tagit bort informationsövertaget från statusfyllda funktioner som läkare, advokater och kanske lärare etc.

Men det är intressant att fundera över konsekvenserna av dessa konsekvenser. Jag ser varje dag analytiker som försöker upprätthålla sin makt mot den stora massans krav på tillgång till företagets information och möjligheten att analysera den samma. Inom kort kommer disruptiva krafter att explodera inom kravet på ”self service analytics” och andra närliggande funktioner tror jag. Då behöver företaget en felxibel IT-infrastruktur som medger detta!

Helg
Den här helgen är en gåva från gud, då min fru åker vasaloppet. Styrde upp (läs; mutade till mig) en lördagsförmiddag med mina två älskade döttrar. Svindyr koreansk lunch med efterföljande bio (på mina villkor). En superstark film som heter Insyriated om kriget i Syrien. Vi var 3 personer på biografen och döttrarna himlade med ögonen, men det födde intressanta diskussioner efteråt.

Resten av helgen kommer jag göra meningslösa saker, äta dålig mat, dricka billigt vin samtidigt som jag lyssnar till intressanta podcasts och utmanande litteratur.

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *