Är du lättprovocerad, sluta läs nu!

Vad skiljer oss människor från djuren? Vad är det som gör människosläktet så överlägset? Svaret på det kan biologer, psykologer, filosofer och många olika discipliner ge oss.

Men jag läste en intressant tes för en tid sedan som sa något i stil med att ”människornas framgång ligger i förmågan att enas i kollektiva lögner” och den här tanken har följt med mig en period nu.

Är man inte religiös så är olika trosuppfattningar ett bra exempel, men det finns så mycket mer.

De senaste 40? årens syn på ekonomin och dess Fiatpengar skulle kunna vara ett annat exempel. Eller kanske vår kollektiva förljugna nationella självbild.

Sakta men säker kan vi röra oss ner i pyramiden av kollektiva lögner.

Alla på företaget är lika viktiga” är bara skitsnack. 20% gör 80% av jobbet, andra snackar, dricker kaffe och funderar hur mycket ledigt dom kan tillskansa sig. Företaget blir till en stor teater där alla har sin egen patetiska huvudroll.

Stora delar av konsultbranschen (som jag tillhör) är många gånger inte bättre och bygger ofta inte på de intellektuella stordåd man förmedlar, utan bara på att de 80%-en ovan inte gör något vettigt på dagarna.

Sakta men säkert kokar det ner till familjens kollektiva lögn och tunna fernissa om ständig lycka där den förljugna teatern  utspelar sig Facebook’s och Instagram’s globala scen.

Slutligen blir det vår egen teater. En teater som vi ständigt spelar mot vårt inre jag och de cirka 50.000 tankar vi har per dag. Spelar vi för mycket teater så kommer vi dagligen att få 50.000 påminnelser om att vi just spelar teater.

Försök att aldrig spela teater! Lyckas du så berätta hur man gör…..

Helg
På fredag skall jag spela squashmatch mot min gode vän Henrik, med efterföljande middag i sällskap med våra intagande fruar.

På lördag blir det Konsert med den helt fantastiska Sarah Klang. Alla som känner mig vet mina hemliga erotiska drömmar om Lana del Rey. Jag tänker bespara Sarah Klang dessa, även om hon aspirerar sångmässigt på min drömska mätress.

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.