3 saker att fundera på i helgen

Bill Gates har mycket klokt sagt “We always overestimate the change that will occur in the next two years and underestimate the change that will occur in the next ten. Don’t let yourself be lulled into inaction.

Felet vi gör är att vi stirrar oss blinda på nya företeelser som kommit, men fokuserar för lite på effekten av dessa i ett större sammanhang. Just nu älskar de flesta människor vilja associera sig själva med allt vad Tesla gör. Fokus ligger på  att positionera sig som en person i takt med tiden. Vi borde ändra mindset genom att sluta att fokusera på “fingret” och istället på vart fingret pekar! Det gör oss i takt med tiden på riktigt!

1 Filosofi
Jag tycker att vi är rätt dåliga på att betrakta vår digitala värld utifrån andra discipliner. Filosofi, historia, antropologi etc. Det ger oss ett bredare perspektiv än Uber och Tesla. Gray Scott har ofta spännande tankar.

 

2 Mobilitet
Om vi funderar på ett område som mobilitet, så är det inget som någon längre talar om med stor entusiasm. Men riktigt intressant blir det om vi kopplar det till ett förändrat beteende. Vad betyder det exempelvis för våra stora butikskomplex i ett längre perspektiv? Mobilitet är “fingret”, men var pekar det?

 

3 Kapitalism
Vi tenderar att betrakta kapitalismen och våra ekonomiska modeller som om dom vore en naturlag. Det är ingen naturlag och jag spådde den nuvarande kapitalismens annalkande död 2012, men inget har hänt…. Kanske har jag fel eller också tar det tid. Oavsett så är nedanstående video väl investerad tid!

 

Helg
Snart vankas helg, men först en AW i goda vänners lag. Slutligen skulle jag vilja slå ett slag för den kanske bästa krönika jag läst på länge (tack för tipset Anders). Nämligen Jennifer Wegerups artikel “Sköt dig själv och skit i andra“.  Jennifer for president!!

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.