Vad krävs av oss 2018?

Varför ägnar vi oss åt affärsutveckling och innovation? För mig finns det ett enkelt svar på det, nämligen för att vår omgivning förändras. Att omgivningen och de affärsmässiga förutsättningarna ändras i en rasande takt undgår nog inte någon.

Att vara stillastående medför en risk för både företag och oss som personer.

Efter nyårsaftons dekadens kan det vara värt att fundera på vad som kommer krävas av oss 2018 och här kommer mina tankar i den frågan.

Företag 2018
2018 är nog året där digitaliseringsvågen sköljer över de stora massorna och förväntansballongen är sprickfärdig. Företag som inte hoppar från tuva till tuva av nya akronymer och buzzwords, utan istället ställer om till affärsmässig agilitet kommer att vara dom som lyckas.

Affärsmässig agilitet innebär ett företag som:

  • Alltid känner av sin omgivning, strategiskt och operativt.
  • Alltid är redo att agera på det som händer i omgivningen
  • Alltid lär sig och blir bättre
  • Alltid är i förändrings ”mode”

Det som karakteriserar ovanstående är ett event-baserat tänkande, vilket i sin tur kräver event-baserade tekniska förmågor.

Om jag som företag skulle fokusera på en sak 2018 så hade det varit affärsmässig agilitet!

Människor 2018
För en tid sedan hade jag en diskussion med en HR-person. Normalt sett har aldrig HR som funktion stått speciellt högt på min lista av intressanta funktioner. En ganska vilsen funktion som inte förstått sin roll i dagens ”war for talent”. Den här snubben gjorde dock ett starkt intryck på mig. Ung, cool med ett gigantiskt hipster-skägg och nyfikenhet i ögon och själ.

Vi diskuterade (min aversion till) personlighets- och färdighetstester vid rekryteringar. Jag tycker nämligen att dom är anpassade till en pre- agil/digital värld. Dessa tester är perfekta för att rekrytera duktiga superspecialiserade DVD-tryckare eller fotoframkallningsexperter. Inte direkt vad som behövs i en ”affärs-agil” miljö!

Vad vi behöver är ”versatilister”. Och det är något vi alla behöver vara! Versatilist är en Gartner-term och betyder “someone who can be a specialist for a particular discipline, while at the same time be able to change to another role with the same ease”. Det betyder också en person som kan röra sig fritt mellan teknik och affärsmässig förståelse. ”Versatilists are able to apply a depth of skill to a progressively widening scope of situations and experiences, equally at ease with technical issues as with business strategy.”

Om jag som person skulle fokusera på en sak 2018 så hade det varit att sträva mot att vara en Versatilist!

Gott nytt år

Ser fram emot 2018! Jag är uppriktigt glad över att leva i en tid som aldrig varit mer full av möjligheter för enskilda personer. En tid som aldrig varit mer fri från våld, krig och svält. Personligen skall jag försöka hitta tid att reflektera mer. Reflektion är en bristvara i en tid när vi far fram på ytan likt en extremt snabb vattenskoter. Reflektion är att dyka ner under ytan och upptäcka den fantastiska värld som finns där!

Hoppas du får ett grymt bra 2018

Och så spellista som gör dig gladare och snyggare på nyårsafton!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *