Rädd för att bli dödad?

Har precis (sent) börjat läsa boken ” The better angels of our nature” av Steven Pinker. En fett tjock bok om vad som driver människor till våld, men framför allt att vi lever i världens, genom tiderna mest fredliga period. Steven Pinker ser ut som en bedagad rockstjärna men har ett outgrundligt djup! Alla ni som fasar över tidsandan efter att ha läst våldsrubrikerna i click-trap pressen bör tänka om.

Den som inte vill läsa hans bok kan alltid se hans TED-talk!

Digitalisering
Om man arbetar eller brinner för digitalisering så ser man just nu möjligheter överallt. Finns inte en pryl jag ser som jag inte mentalt omvandlar till en digital tjänst.

Men kanske våldet också genomgår en digital transformation. Precis som inom kommersiell digitalisering, där gränserna suddas ut mellan människa och maskin, kommer de mer mörka sidorna också förändras.

Ta gärna en titt på videon nedan och fundera!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.