Argument för machine learning

Under ganska lång tid har vi nu talat om Internet of things. Tyvärr oftast inom konsumentsidan och om dom coola prylarna i sig. Ett enormt diskussionsbrus utan särskilt stort personligt eller affärsmässigt värde.

Orsaken till det är vårt förhållningssätt till information:

  • Vi saknar tradition att affärsutveckla på information
  • Utnyttjar inte informationen
  • Se inte behovet av att snabbt exekvera på information
  • Förädlar inte information så det blir en tillgång

Människa/maskin/information
Om jag var orolig för malignt melanom-födelsemärke så skulle jag föredra att bli analyserad av en maskin, alla dagar i veckan! En duktig hudläkare hinner med ett antal hundra tusen patienter under sin karriär, sedan går hen i pension och ersätts av en ny person.

AI bildanalys av födelsemärken hinner med ett antal hundratusen på några veckor. Den dör inte, går inte i pension, har inte en dålig dag och hanterar fler datapunkter än vad någon människa klarar av.

Ett besked som omfattar en snar dödsdom skulle jag däremot inte vilja ha av en maskin. Den kräver ett subtilt och emotionellt förhållningssätt mellan två människor.

Sätt att tänka
Jag tror inte det finns någon bransch som inte skulle kunna dra nytta av machine learning. Fundera på vilken information som skulle förändra ditt företag och hjälpa dig bli bättre. Kunskap som inte går ut genom dörren av olika orsaker.Jag rekommenderar alla att åtminstone nosa på machine learning under hösten. Inte göra det till ett coolt sexigt initiativ, utan början på en fantastisk affärsmässig förmåga.

Och som vanligt; skit i förstudien och börja experimentera!!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *