Outsourca din dating?

Det kommer att bli intressant att följa utvecklingen inom ”dating” framöver. Redan idag fäster vi tilltro till algoritmerna att vi skall hitta den perfekta partnern. För varje algoritm-träff så väcks hoppet om en händig plastpappa eller ny fru som är kåt, glad och tacksam.

Snart kommer vi dessutom att outsourca detta ytterligare. Min digitala assistent kontaktar din digitala assistent och försöker få intresse. Om min Cortana lyckas övertyga din Siri om att jag är en korsning av George Clooney och Brad Pitt (och inte flintskallig konsult med visst överskott av bukfett) så kanske det sätts upp ett möte.

Därefter går våra avatarer in i ”analys-mode”. Vilka känner hon, vad är hon intresserad av, vilka värderingar har hon, politisk åsikt. Varför lämnade hon sitt ex och hur såg han ut.

När daten sedan närmar sig får jag analys från hennes wearables som kanske skvallrar om dagens känslomässiga läge, analys av både hennes feromoner och ägglossningskalender.

Baserat på analyserna ger våra assistenter tips om parfym, färg på skjorta och vilka dagens ”scoring-kalsonger” är.

Väl på plats är vi båda så förberedda att vi vet exakt vad vi skall fråga och prata om. Den minsta gemensamma filterbubblan gör att det inte blir något intellektuellt skav alls.

Men för mig är allt det här en bra orsak att fortsätta vara gift.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.