Min pastisch på Peter Springare

Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i.” Så börjar polisen Peter Springare sitt, vid det här laget, rikskända inlägg på Facebook. Min pastisch följer här. (För den illitterate så är en pastisch; ”något som i stil eller utförande är följsamt eller tydligt inspirerat av en äldre stil eller av ett specifikt äldre verk”)

Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Jag har varit konsult i 20 år och det som blir tydligt i VARJE projekt och hos varje företag man träffar, så är det att runt 80% av personalen är trötta, bekväma oengagerade förvaltare som bara går till jobbet för att behålla sitt jobb. Människor som ägnar 90% åt sina rättigheter och 10% åt skina skyldigheter.

Dessa 80% finns på alla nivåer, alla åldrar, kvinnor som män. Dom ägnar merparten av all sin arbetstid åt att sitta av tiden på möten där dom adderar 0 i värde. Dom fokuserar på att minimera personlig risk och får näring av andras misslyckanden. Deras almanackor är sprängfyllda av möten och i övrigt blockad tid. Dom verkar och underhåller en cirkulär process som aldrig tar något framåt.

Superstars
Dessa 80% har ett jobb för att det finns 5% superstars på deras jobb. Dom är helt fantastiska att få arbeta med. Dom har inte tid att snacka skit om kollegor, går inte på meningslösa möten, DOM PRODUCERAR VÄRDE. Michael C Mankins beskriver i sin bok, Time, Talent, Energy, att Apples bästa programmerare är 9 gånger mer produktiv än genomsnittet, den bästa hjärtkirurgen har 12 gånger högre överlevnad på sina patienter, den bästa fiskrensaren på en restaurang filear 3 gånger mer fisk än genomsnittet.

Digitaliseringen
Digitaliseringen kommer att bli ett fantastiskt verktyg för inre effektivitet, operational efficiency. Att visualisera av dessa superstars, men också överskottet av allt de dödkött som vandrar omkring som Zombies från möte till möte.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.