Räddade av porr och marijuana!

I slutet av 90-talet arbetade jag med kanalstrategier för bland annat banker. Web var ju inte helt otippat den hetaste kanalen då. Som kreativa konsulter famlade vi efter Ilösningar. Vi var dock inte i närheten av den kreativitet som porrindustrin bidrog med. Fria från affärsmässiga dogmer ”uppfann” dom clickbait som ”free tour” och kreativa betallösningar.

jenna

Idag har många stater i USA legaliserat marijuana. Produktionen har därefter exploderat. Cannabisproduktion är en av de mest energiintensiva odlingsformerna som finns. Dom signaler jag får i allt brus, säger att det uppstår fler och fler kreativa lösningar kring förnybar energi och ”microgrids”. Innovationer som inte kommer från energibolagen.

Slutsats
Jag kanske är en smula fördomsfull, men jag betraktar varken porr- eller cannabisindustrin som de mest politiskt korrekta.

Tänk om det är så att alla vi andra är så bundna kring samma sanningar för att vi gått på samma universitet, lärt oss samma strategier och lever i samma informationsbubbla.

Vi ser allt fler innovationer komma från oväntade håll och i den tid av extrem utvecklingstakt är det viktigare med fantasi än att ha rätt. Rätt är inte statiskt!

Ett utbildningssystem i otakt med tiden producerar uniforma ungdomar från universitet och högskolor. Alla rustade med samma strategiska och taktiska modeller i verktygslådan. Allt för att skapa ”more of the same”.

Tur kanske att vi har porr- och knarkindustrins fria hjärnor!

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Räddade av porr och marijuana!

  1. På 90-talet talade vi ju om begreppet “Multimedia” dvs de första försöken att använda dator till underhållning och där bröt ju porrbranschen mark ordentligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *