Visa Trumps & Åkessons väljare respekt!

Nu har jag lyssnat nog på alla som tävlar i att ta avstånd från Donald Trump. Mina vänner, mina kollegor, media och inte minst min fru använder överord i diskussioner om Trump. Man kan också i det närmaste lägga karbonpapper på retoriken i relation till Jimmie Åkesson.

Jag har en enorm mängd dåliga sidor. Men bland de goda sidorna finns en grundmurad respekt för alla människor. Det finns inga sociala, religiösa, geografiska, ekonomiska, sexuella, politiska barriärer som kan rubba min respekt för andra människor.

patrickgilbert_politik

Det är precis här som jag tycker att ni alla belackare går bort er! Ni är respektlösa och enfaldiga i relation till demokratins dynamik, men framför allt i relation till Trump, Farage, Le Pen och Åkessons vilsna väljare.

Och det är i den här arrogansen som dessa väljare får all sin näring.

Kultureliten, journalister, feministiska genuskrigare och alla vi andra som är i takt med tiden saknar förståelse och respekt för en stor grupp, vars väl och ve är utmanad.

Vänsterkrafter som på sextiotalet avskydde kapitalets arrogans har nu ett intellektuellt övertag och beter sig på precis samma sätt som de dom agiterade emot. Samma vänster har ”avskaffat” klassbegreppet, men jag tror att det finns svetsare i Sveg som inte känner igen sig i det. I det avgrundsdjup som präglar polariseringen mellan människors vardag och den intellektuella elit som du som läser det här sannolikt tillhör.

expressen-fi-fan

Slutsats
Vill vi inte att det här ska gå åt helvete så måste vi respektera människors ångest, problem, känslor, rädsla. På riktigt!

Men min text är intellektuellt anorektisk i relation till Joan C williams artikel i HBR, vars text jag inspirerats av.  Läs den och börja visa demokratin och din omgivning den respekt den förtjänar.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Visa Trumps & Åkessons väljare respekt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *