Filmen som sammanfattar all digitalisering

När Osone Kozo på Sony presenterade sin idé om en bärbar musikspelare i slutet av 70-talet var hans kollegor inte speciellt imponerade. ”Ingen vill väl lyssna på musik ensam”. Han var dock en sann ”change agent” och slogs för sin idé och Sony Walkman var född.

walkman

Idag är merparten av alla ungdomar och en hel del äldre, helt avskärmade från verkligheten med sina lurar. Olika ljudbudskap når inte dessa människor.

Jag funderade en del på tåget om vi kommer få se samma utveckling när det gäller film. Jag tror nämligen att 360 film kommer att sätta en ny standard när vi blir vana och allt annat kommer att framstå platt.

En helt okvalificerad gissning är att vi kommer att se VR-glasögon på de flesta tågresenärer i en relativt snar framtid. Det i sin tur gör att ytterligare ett sinne blir helt utestängt för påverkan utifrån.

Jag undrar hur dagens marknadsförare funderar.

Världens bästa film om digitalisering
Jag är normalt ingen vän av roliga katt-filmer, men jag tycker att den här filmen sammanfattar stora delar av den digitaliseringshysteri som pågår.

Starring:

  • Roomba – som robot/IoT med hela hacking konceptet
  • Katten – som den opportuna digitaliseringsivraren i en falsk förpackning som försöker rida på innovationer utan kompetensmässig integritet och egen tanke om färdplan
  • Ankan – som den förvirrade medborgaren som inte förstått sin roll i en digital kontext
  • Hunden – som den reaktionära företagsledaren som piffat till sig, men inte riktigt kan förhålla sig till omgivningen

1.34 in i filmen frågar chefen hur dom har tänkt tjäna pengar på digitaliseringen.

Helg
I helgen avser jag att åka till Köpenhamn med min fru och gå bananas på varje klubb jag är för gammal för. Dessutom gå och lyssna på Mary J Blige och Maxwell.

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.