Till er som provocerats och helg

Mitt inlägg “Att genomskåda en digitaliseringskonsult” har provocerat en del människor. Något får mig att tro at dom blir provocerade, just för att dom blev genomskådade. Oavsett vilket så vill jag säga;  “I couldn’t care less“!

Och visst, jag kanske själv är en naken kejsare!

emperor

Bli äldre
I veckan såg jag filmen Youth, som berör ämnet åldrande. Ett ämne som är betydligt mer påtagligt för mig nu, än för 20 år sedan. Filmens två huvudkaraktärer förde tankarna till min gode vän Adam och vår livslånga vänskap.

Men den påminde även om hur viktigt det är att försöka behålla ungdomens flexibilitet. Ungdomar tenderar att lägga rälsen samtidigt som dom kör tåget och den approachen präglar, inte minst, digitala transformationsprojekt.

Min generation är fostrad att formulera vision och mål, för att sedan hålla stenhård kurs mot dessa utan att avvika. Vi saknar tradition om att justera målen för i en linjär värld har det inte behövts.

Vi gör oss själva en björntjänst om vi hårdnackat och slaviskt håller fast vid mål som saknar relevans i en ny kontext.

Helg
Sitter i skrivande stund på ett tåg och längtar till helg. Fredagen har avslutats med en dynamisk workshop full av spännande deltagare och kollegor. Men nu skall skiten “bara” dokumenteras………

I helgen skall jag fira min älskade dotters födelsedag med sedvanlig besvikelse att det inte blev en Hermès Birkin bag i år heller

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.