Återuppfinna oss själva eller vårda vår historia?

Sedan jag började blogga har jag skrikit ut behovet av att både företag och vi som personer hela tiden måste återuppfinna oss själva. Jag har inte kunnat dölja föraktet för reaktionära åsikter och romantiska återblickar mot det som varit.

Men risken med ovanstående är att man blir nonchalant med sin egen historia. Och historielöshet i alla former är rätt tråkigt. Paradoxen blir minst sagt tydlig.

hist

Vi lever i en tid när produktlivscyklerna är kortare än någonsin, utbildning har en halveringstid på fem år och den som står stilla mister sin relevans. I en sådan tid blir historia en bristvara. Något exotiskt och värdefullt.

Varumärken med en historia blir allt mer intressant i ett ständigt överflöd av nya tekniska landvinningar. Tycker mig se en renässans för klassiska hotell, klassisk mat och i viss mån klassiska prylar i allmänhet.

Hur man skall hantera balansakten mellan att odla företagets historia och samtidigt hela tiden återuppfinna sig själv, har jag inte svaret på. Men det skulle kunna bli en bra uppgift för de vilsna marknadsavdelningarna.

Ett intressant program på ämnet i Vetenskapsradion historia.

Helg
Att avsluta en arbetsvecka efter att ha ägnat all tid åt det man älskar är helt underbart. Att diskutera spännande framtidsfrågor och företags förflyttningar dit, är det roligaste jag vet. Dessutom blev jag inbjuden av min gode vän Sandra att tala digitalisering på ett frukostmöte, bestående av mestadels unga e-commerce hipsters. Inte direkt läge att dra anekdoter om SAP……….

anek

Nu är det snart helg och det gäller att hantera en annan balansakt. Nämligen en fru som vill ut i det sociala nattlivet med en omättlig aptit på livet och jag som vill hasa runt i jeans hemma, doftande av förruttnelse, som den livlösa medelålders jag tydligen är…..

Oavsett blir det Sveriges skönaste spellista samt en och annan kyld Peroni!

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.