Så känner du igen en medelmåttlighet!

Alla har vi nog någon gång tvivlat på oss själva, funderat på om vi är en bluff och en medelmåtta. Om du inte tål “sanningen” så föreslår jag att du slutar läsa nu.

Men först kanske vi måste definiera medelmåtta och MIN definition är en person som saknar egna idéer, åsikter och som är för lat, feg eller ointresserad av att vilja förändra.

Hur känner man då igen dessa medelmåttor? Det är i alla fall inte de som förtjänat ett tolkningsföreträde genom olika typer av framgångar. Richard Branson, Elon Musk eller Steve Jobs. Dom har skaffat sig så stark status att den är relativt orubblig.

Det är inte heller de unga eller marginaliserade galningarna som ständigt utmanar för att dom inte har något att förlora. Och så finns det en grupp till som jag återkommer till.

jenna

Medelmåttorna
Merparten av medelmåttorna finner man i gruppen som står emellan ovanstående. Dom ägnar sin energi åt att undvika risker, vara inställsamt opportuna och helt fria från egna tankar. Dom citerar gärna Elon Musk men aldrig Jenna Jameson. Dom kan uppträda med epitet som ”story tellers” eller ”innovatörer”, men har aldrig producerat en egen åsikt eller egen ide.

Dom förmedlar menlösa förnumstigheter som aldrig driver något framåt. ”Tänker jag” är den allmänna, nervösa, ängsliga, pissnödiga termen för att friskriva sig i ett allt mer integritetslös dialog.

Men min slutsats är att du känner alltid igen en medelmåtta på att hen aldrig tar en risk. Varken politiskt, arbetsmässigt, karriärmässigt eller åsiktsmässigt. Det är dom som konsekvent konserverar status quo!

Den tredje gruppen
Jag skulle kunna rabbla upp ett antal namn i den här gruppen. Personer jag känner, men också personer jag ser på Linkedin, på företag och i mitt privatliv. Det är personer som är villiga att transparent exponera sig för en personlig risk, för sin åsikt, ståndpunkt och ide. Människor som, trots att dom har något att förlora, väljer att förmedla och stå för det dom SJÄLVA tror på. Jag älskar dom!

bra12

Det är personer på arbetsplatser som brinner för något och slåss för det. Personer som blir marginaliserade och vars åsikter stigmatiseras av alla de som fokuserar på att eliminera risk.

Så för att ödmjukt visa att jag själv kanske är en medelmåtta citerar jag  Mark Zuckerberg; ”The biggest risk is not taking any risk… In a world that changing really quickly, the only strategy that is guaranteed to fail is not taking risks.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.