Tjänsteplattformar

Ganska långt uppehåll i skrivandet. Vet inte om det är för att jag, som bekant, är ganska kluven inför vad jag gör och vad som händer i världen.

Jag får helt enkelt inte näring av att göra människor arbetslösa eller ödelägga värdekedjor. Men jag är medveten om att det inte går att stoppa och allra minst kan jag påverka det.

ren

Min senaste mission är att skapa digitala tjänsteplattformar kopplade till befintliga produkter. Så sent som idag talade jag med ett extremt analogt företag. För ett år sedan hade jag fokuserat stenhårt på hur jag skulle göra om företaget, men nu känns det mer spännande att hänga upp en digital tjänsteplattform kopplat till kärnprodukten. I slutänden är det ändå faktiskt relativt få saker som helt dematerialiseras.

Douglas Rushkoff
Jag gillar verkligen Douglas Rushkoff. Har läst hans senaste bok TVÅ gånger. Även om det är en kort video så kommer du kanske inte se den. Men orkar du så gör det. Men läs ännu hellre hans senaste bok.

Helg
I helgen skall jag på sommarmingel till min gode vän Tord. Mina Tod’s är “putsade” och jag kan inte bestämma om jag verkligen skall bära strumpor i mina loafers… #I-landsproblem Även om det är omodernt och oklädsamt så kommer jag att bli synnerligen berusad och därmed mötas av en lika synnerligen sval fru dagen efter…..

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *