Digital kultur & helg

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att snabbheten gör att vi inte kan agera utifrån ett färdigt svar. Jag arbetar mycket med digital transformation och den största utmaningen ligger varken i teknik, processer eller ens kompetens. Den största utmaningen ligger nästan alltid i företagskulturen.

En betydande del av svensk arbetsmarknad arbetar 8 timmar om dagen med att försöka behålla sitt jobb snarare än att skapa något spännande. Ligger fokus på att behålla sitt jobb, så innebär det att ständigt eliminera risk. Det i sin tur betyder att allt man skapar är ”more of the same”. De havererade digitala initiativen tror jag nästan till 100% bottnar i passivt- eller aktivt kulturellt motstånd. Fuck alla reaktionära trygghetsnarkomaner!

krok

Vi bör alla arbeta för att få en organisation där alla är beredda att ta en personlig risk och där vi får ett management som uppmuntrar risktagande. Go for it!

Helg
Den här veckan har jag arbetat med ett företag som vill göra en 100% total makeover. ”Skit i det gamla, nämn det inte ens. Vi skall skapa något helt nytt”. Hur ofta får man höra det från en kund? Love it!!!!!

I helgen bär det av till landet där jag skall hasa runt i mina gamla gympadojjor som stinker av förruttnelse, dricka litervis med Sancerre, kanske ta årets första fisketur och lyssna till vårens skönaste spellista.

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.