Polen, hyckleri och fredag

Polen
Den här veckan har jag varit i Polen och träffat massor av intressanta människor. Östeuropa har en hunger som saknas i många andra delar av Europa. Jag har hälsat på hos vår samarbetspartner Polidea. Skön miljö, sköna killar och tjejer!

Jag har också varit talare på MCE3 vilket var en grym konferens!

13076699_515828438603776_2433797608160822718_n

Hyckleri 1
Miljöpartisten Yasri Khan har tvingats bort från sina politiska uppdrag för att han inte tagit en kvinnlig reporter i hand. Istället valde han att lägga handen på bröstet i enlighet med sin kultur och trosuppfattning. Trots att jag varken är miljöpartist eller muslim, så har jag i ärlighetens namn inga större problem med hans gärning. Någonstans måste vi för fan bestämma oss. Varför gnäller ingen när trosuppfattningen påbjuder att flickor inte skall delta i simundervisningen i skolan?

Delar av den muslimska befolkningen (i Sverige och utomlands) har i många fall ett medeltida sätt att förhålla sig till livet. Många av deras idéer går 100% stick i stäv med min uppfattning om världen, men vi måste bestämma oss för om det är vårt ansvar att ”fostra dom” in i Svensk kultur. När Åkesson talat om ”det svenska” har han fått utstå mycket kritik. Med vid den här händelsen skriks det om svenska traditioner i alla partier.

Vill vi ha en kulturell mångfald så får vi också acceptera varandras traditioner (inom lagens ramar), seder och bruk. För mig är detta ingen ”biggie”. Fokusera istället på dårarna som radikaliseras i förorterna eller svinen som låter omskära sina döttrar i Sudan. Det är väldigt tyst i det PK-förvirrade feministträsket avseende “förtryck?” av “utländska” kvinnor (och barn). Frågan är komplex, jag medger det, men debatten är extremt opportun!

mslm

Hyckleri 2
I programserien Sweatshop for man följa ett antal modebloggare som får se verkligheten i textilfabrikerna. Det grinas och är upprört till förbannelse. Men jag förslår att alla, istället för att sitta och titta på programmet, stänger av datorn i 5 minuter. Använd sedan hjärnan och tänk följande; Om jag köper en t-shirt i en butik i Sverige för 49 kronor, hur får man ihop det business caset? Blunda och tänk länge om du inte kommer på det. Kan det vara billig frakt? Kanske har dom sparat in på marknadsföring? Eller butikens låga marginaler? Fundera lite till!

Programmet kommer dock inte att ändra något! Merparten är för snåla, själviska och trendängsliga för att köpa kläder som är producerade på ett vettigt sätt.

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.