Emotionellt resande

Facebook, Instagram och andra sociala plattformar är fulla av människors reseskildringar. Filtrerade bilder av fina matuppläggningar, Chardonnay i motljus och vuxen-chica barn på kritvita stränder.

Internets demokratisering har gjort att alla vill bo på samma boutique-hotell, dricka drinkar på samma coola roof top bars och studera de Prada- och Ralph Lauren uniformerade gästerna.

Som antites till detta kan jag förmedla en bild på en lokal restaurang jag tog familjen till efter förslag från en av hotellets städare. Serveringen bestod av en PET-flaska på bordet, kantstött porslin och en himmelsk matupplevelse. Himmelsk för att middagen inte bestod av att frenetiskt fota mat och miljö.

IMG_9860

Istället för en roof top bar luskade jag reda på en ”toddy bar”. Där dricker man, under helt bisarra förhållanden, en vedervärdig dryck serverad i plastskålar. En dryck som ger ett horribelt bakrus. ”Gästerna” bestod av en oändlig variation av färgstarka människor.

pgsrilankapng

Analys
Jag hävdar självklart inte att jag inte är en del av en massrörelse. Men en värld där vi kan sortera på betyg, coolhet etc. blir en smula ”ocoolt” tycker jag. Men framför allt saknas det emotionella i alla balla takterrasser i Barcelona eller Miami. Det som tidigare var esoteriskt är med internets demokratisering bara tråkigt.

Vill man bli emotionellt berörd så måste vi slå oss fria från ängsligheten över vårt Facebook-flöde och istället känna något i mage, hjärta och hjärna.

Slutsats
Jag tror, och framför allt hoppas, att sättet vi dokumenterar våra liv kommer att få ett bakslag till förmån för det verkligt emotionella. Ett resande där vi söker olikheter snarare en likheter, där vi söker det vi kommer ihåg snarare än det vi vill förmedla. Något som även gäller varumärken.

På tal om förmedla så finns världens mest emotionella spellista nedan!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *