Digitaliseringen i sig är inte utmaningen

Den här veckan har jag talat digitalisering med massor av olika personer. Många av dom väldigt kompetenta. Men det som slår mig är hur många som ser teknik som teknik och inte teknik som en ”business enabler”. Att många gör det tror jag beror på att dom inte betraktar digitalisering i ”system”.

Att tala om en tekniken hos en uppkopplad traktor och den data den producerar ensam är inte så intressant. När bonden kopplar ihop traktorn med andra lantbruksmaskiner och externa datakällor så har man ett system som effektiviserar lantbruket. Inte en uppkopplad traktor.

traktor

Digitaliseringen är inte utmaningen
Jag tror egentligen inte att digitaliseringen i sig själv är den största utmaningen för företag. Alla företags största utmaning är att förhålla sig till den enorma komplexitet och den hastighet som råder just nu. Enda sättet att hantera det är att vara agil genom alla delar av företaget. Något väldigt få företag är.

Polen
Den som vill se mig hålla ett brandtal kring digitalisering och Internet of things kan komma till MCE3 konferensen i Warszawa nästa vecka, där min kollega Mikael Rönde och jag står på talarlistan.

Ha en fantastisk helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.