Fredag och öppenhet

Att du läser det här (eller liknande texter) betyder att du inte är liknöjd, att du inte stelnat och stannat upp. Annars hade du varit nöjd med saker som dom är och inte ”slösat” bort tid på att ta nya intryck. Jag hyllar dig för det!

Hunger, öppenhet och aptit på livet är ganska hårt kopplat till ungdomen. Det är en tid då man inte investerat så mycket i erfarenhet som man sedan ”tvingas” försvara värdet av. Kanske talar jag i egen sak här, men jag har faktiskt även sett gubbar och tanter med en enorm öppen livsbejakande attityd. Likväl har jag tyvärr sett unga människor som redan stelnat i 25-årsåldern.

Öppenhet kopplar vi ofta till viljan att ta till sig nya företeelser. Inte minst inom teknik, digitalisering, entertainment etc.

bias

Annan öppenhet
Men öppenhet är så mycket mer än så och jag förvånas över hur samma människor som pratar Uber och wearable technology är så stängda när det gäller människor från andra kulturer, nya ekonomiska strukturer, i synen på åldrar och könsroller. Jag klandrar ingen för att ha det, för vi har fått det i modersmjölken. Det jag klandrar är dock vårt ointresse för att skaka av oss våra förutfattade meningar.

Vi som samlat på oss mycket erfarenhet måste ständigt skaka av oss den, men vi måste ALLA jobba med att skaka av oss förutfattade meningar. Gör vi inte det bör vi ha en annan sorts ångest!

Kan en snygg tjej vara plåtslagare? Kan en “rosengårdsblatte” vara vänlig, smart och välutbildad? Kan en muslim med långt skägg tro på en sekulär stat? Är manliga förskollärare fishy? Är en tillväxtekonomi alltid till godo? Skall verkligen allt kopplas upp?

Människor som är öppna på riktigt är det på alla plan, inte bara för att bli festens medelpunkt genom att tala 3-printing av kroppsdelar.

Om du orkar och vill så rekommenderar jag starkt att lyssna till Verena Myers TED Talk

Helg
Trots att jag kommer att arbeta i helgen, så ser jag fram emot den. För det blir också kalas, dekadens och ett allmänt personligt förfall. Work/life integration!!!

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.