Helg och positivitet

Jag får en del gliringar för den något dystopiska bild jag ger av digitaliseringens möjligheter och konsekvenser. Jag får det främst från ”digitala laggards” som ägnar sig åt är att förhålla sig och tala om det som redan är känt. Men det är varken innovativt, modigt eller ens roligt att tala om Ubers app. Vill man föra en intressant diskussion så talar man inte om fingret, utan vart fingret pekar!

Men jag medger att det är tråkigare att tala om filosofisk moral än om fiffiga coola appar. Är det okey att höja priser på paraplyer om det regnar? Förmodligen. Är det ok att höja priset på medicin vid en pandemi? Tveksamt. Är det okey att Uber höjer priserna under stormen Sandy? Vet ej!

Är det allt förfinade sättet att jobba med Captology moraliskt? Förmodligen. Är det obehagligt? JA! En app som ger ifrån sig ett gråtande när man tar bort den är obehagligt! Mer här.

foten

Positiv
Trots mina dystopiska framtidsblickar kokar jag av positivitet och passion. Det här har varit en underbar vecka där jag har träffat fantastiska kunder och talat om möjligheter baserat på digitala ”enablers”. Kloka, duktiga företagsledare som balanserar mellan lönsamma, befintliga intäktsströmmar och behov av förändring. Jag har en ödmjuk respekt för deras balansakt!

En sak som slagit mig är att vi måste sluta att skilja på strategi och exekvering. Tidigare var det ett avstånd mellan dessa. Ett avstånd som inte längre bör finnas!

Teknik
För att ytterligare förstärka att jag inte är teknikfientligt reaktionär så skulle jag vilja trycka på att Silk Labs verkligen är på rätt väg med deras Sense. I första digitaliseringsvågen skulle vi styra till förbannelse. Dom är helt rätt på bollen i den andra vågen.

Helg
Nu vankas helg och därefter semester med sol, bad och långa vin-luncher. Varje kväll skall jag be en bön att regnar och snöar i Sverige.

Trevlig helg och glad påsk!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Helg och positivitet

Leave a Reply

Your email address will not be published.