Är du intellektuell tjockis?

Feta människor har svårare att få jobb än normalviktiga. Dom har det för att vår reptilhjärna säger att dom är lata. Undermedvetet ser vi dom som karaktärslösa varelser. Jag känner ett antal superproduktiva och smällfeta individer, men jag håller det ändå inte för omöjligt att karaktärslöshet och fetma hänger ihop.

Men idag skall vi inte göra ett dagsverke på åkern eller svinga oss i lianer. I ett informations- och kunskapssamhälle kan vi principiellt vara hur fysiskt feta vi vill.

Det jag ser i min vardag däremot, är en intellektuell fetmaepidemi av bibliska mått! Hjärnorna, initiativkraften, hungern, risktagandet är så anfrätt av ister att det är dödligt. Till och med många unga människor är så mentalt feta att dom tvingas vara själsligt sängliggande.

När feta personer skall ”banta” så håller det ofta i 2 dagar, sedan kommer ett återfall till choklad och chips. Exakt samma som när de intellektuellt feta läser ett kapitel i en bok eller 2 avsnitt av en utmanande podcast för att snabbt resignera.

w1

Vad jobbar du med Patrick?
Frågan i rubriken får jag rätt ofta. Lika ofta har den som frågat gått innan jag talat klart. Men det jag gör just nu är att hjälpa företag att göra något bra av den information saker, människor, platser och interna processer producerar. Är det ett jobb? Sannolikt inget som man står i historieböckerna för, men likväl relevant.

Under oljeboomen var vi ganska nonchalanta med oljan vi tog upp och många företag har förstått värdet av raffinering!

Slutsats
Det som har hänt är att all information blivit tillgänglig för den stora massan att göra något bra av. Men i merparten av alla bolag står den lika stora merparten av personal som innovationsmässigt feta kastrerade katter i relation till informationen. Trötta och passiviserade och oförmögna att omvandla data till en tillgång.

Dom fysiska tjockisarna är inte längre problemet utan dess intellektuella dito! Det affärsmässiga fönstret står öppet, men fokus är på mentala chips, mental Paradise hotel och mental Ullared.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *