2 frågor: Peter Friedrichsen

Peter Friedrichsen är CEO på Bergenstråhle & Partners. Jag har bara träffat Peter vid några tillfällen på tillställningar och liknande. Han har en tilltalande ”no bullshit attityd” till digitalisering. Som jag förstår det så bottnar han främst i den ”industriella” delen av digitalisering. Ett område jag föredrar framför flamsigare digitaliseringsinitiativ.

peterVad är digitalisering för dig?
Digitalisering för mig är ett paradigmskifte, en ny möjlighet för företag att skapa konkurrensfördelar, att öka effektiviteten i sina processer eller till och med tänka om hela sin affärsmodell. Olika bolag är olika mogna att lyfta sig, men alla har möjligheten. Nyckelord för mig är TILLGÄNGLIGHET, SNABBHET och FRIHET.

curious

Vilka är dina viktigaste digitaliseringsråd till företag?
Eftersom jag jobbar som konsult med fokus på teknik- och affärsutveckling blir mina råd kopplade till den aspekten av digitalisering. Lyssna på de unga oförstörda nytänkarna i din organisation. Låt dem guida er genom att ifrågasätta “VARFÖR” ni gör som ni gör, och försök att möta alla galna idéer med “VARFÖR INTE”. Försök att förstå var ni har störst möjlighet att skapa “edge” i er marknad.

Handlar det om prestanda i det ni levererar? Handlar det om hur ni interagerar med era kunder, leverantörer eller samarbetspartners? Handlar det om en helt nytt sätt att skapa värde för era kunder? Vi ser nya svara på alla frågorna varje dag…

“2 Frågor” är ett koncept där jag tar in åsikter från kloka människor. Här finns tidigare 2 Frågor.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.