Var rädd om ”jag älskar dig”!

Idag är det alla hjärtans dag och det närmaste kärlekshandling jag kommit är att fråga om jag skulle pressa juice till min fru.

Funderade lite på hur enkelt mina barn använder ordet ”älskar dig” till alla utom mig. Telefonsamtal med kompisar kan avslutas med ”älskar dig”. Jag kanske är en obsolet romantiker, men jag tycker att dom och många andra devalverar värdet av att säga att man älskar någon.

I en värld av sociala medier är vårt behov av bekräftelse i det närmaste omättligt. Att skicka ”jag älskar dig” till varandra fungerar som plåster i bristen på äkta bekräftelse.

terry

Det är bara i några decennier som kärleken varit något annat än en ekonomisk transaktion. Medellösa kvinnor var beroende av välbärgade män och enda sättet att göra en klassresa var att gifta sig till den. Idag kan kärlek bottna i något annat och vi är rätt dåliga på att ta vara på den.

Istället blir den sammanlagda, förljugna bilden av andras kvinnor och män på Facebook en orsak att byta. Väl bytt blir man en ny typ av handelsvara på dejting-sidor. Man skapar förljugna, i det närmaste rasbiologiska beskrivningar av varandra, i syfte att vara ett åtråvärt objekt. KPI’n  i singelträsket blir sedan hur ofta man får ligga.

Var rädd om “jag älskar dig”.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.