Make me f*cking care!

I den simmiga informationstsunami vi alla simmar i så törstar jag efter saker som får mig att känna. “Make me fucking care” är en del av mina core values och något jag söker efter hos människor, ljud, text, bild.

Jag för en föraktfull kamp mot reklambranschens massproducerade och själlösa budskap. Aforismer och kloka citat i sociala medier gör mig illamående. Simpla ”Click traps” i nyhetsmedierna gör mig galen. Inställsamma tv-program, med lika inställsamma och dessutom PK-korrekta programledare gör mig utled. Karriärtaktiska och själlösa mellanmjölksmänniskor gör mig uttråkad.

Beröring
Jag är inte ensam om att vilja bli själsligt berörd, men jag förvånas över att så många verkar undvika att vilja bli just berörda. Paradoxalt nog verkar majoriteten vilja konsumera livets mellanmjölk och stigmatisera det som skulle beröra. Udda människor, provocerande konst, etc.

Joel Peter Witkin är en konstnär jag skrivit om tidigare och som jag idoliserat sedan början av 80-talet. Han är fotograf och gör stilleben av döda människors kroppsdelar och gör konst av udda människor. Hans konst berör och gör mig lycklig!

witkin

I veckan träffade jag en udda snubbe hos min uppdragsgivare. Hans filosofiska, lite udda framtoning gjorde mig nyfiken. Vänner och kollegor som kommer med oväntade, modiga infallsvinklar stimulerar mig. Att se mina barn köpa ett nummer av Faktum för sina surt förvärvade slantar ger mig lycka. Att se hur min fru lyckas dölja vämjelsen över att se mig i kalsonger efter alla år gör mig varm i hjärtat. Människor som berör gör mig lycklig!

Kundupplevelse
Som någon klok person sagt; ”Vi kan glömma hur en person såg ut eller vad den sa, men aldrig hur den fick oss att känna”. Jag tror vi måste bli mer emotionellt modiga i kundupplevelser och andra arbetsrelationer. Vi måste vara människor, snarare än yrkesroller. Som människor måste vi söka oss mot det som berör på djupet snarare än på ytan.

19

Helg
Nu är det snart helg och jag är bortbjuden på middag till min gode, gode vän Thord. Han inspirerar och berör! Detta trots att han fortfarande spelar CD-skivor 2016.

Nu skall det drickas Dry Martini och lyssnas på en berörande spellista!

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.