Kompetens, flipper & helg

I en väldig massa år har jag trummat mantrat om kompetensspecialisering. Att hitta en nisch och se till att bli en superstar inom den. Jag har hävdat att djup vunnit över bredd alla dagar i veckan. Utan att jag riktigt märkt det, så har jag bytt åsikt under de senaste åren. Huruvida det beror på en anpassning till en förändrad omgivning eller helt enkelt bara bytt åsikt, vet jag inte.

Idag tror jag att bredd är en förutsättning för framgång. Men bredd är inte det samma som generalist.

Saker är nu så sammanflätade med varandra att specialisering snarare skapar silos än tvärfunktionell bredd. Idag vinner ett team av universalgenier över en grupp experter, varje dag i veckan.

cb

Flipper
Till några kamrater har jag skrutit över min överlägsenhet i Flipper. I torsdags kom sanningens ögonblick när jag ställdes mot Michael Cronstedt och Carl Borg. Framför allt den sistnämnda tog tillfället i akt och förnedrade mig med några miljoner poäng. Kvällen avslutades dock i goda vänners lag på restaurang Griffin.

pgvg

Helg
Den här helgen har min äldsta dotter valt att slösa bort på sin gamle far. Några drinkar på Sture hof och en middag på den nyss stjärnbeströdda Sushi sho. Skön stämning som kändes allt annat än den ”fine dining” som maten representerade.

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.