Varje blogg-post, ett uppskjutet självmord?

Emil Cioran
I helgen har jag vältrat mig i elände. Jag har läst allt jag kommit över om Emil Cioran som är pessimismen personifierad bland filosofer. Han ansåg att livet var totalt meningslöst, men det var döden likaså. Varje bok han skrev var ”ett uppskjutet självmord”.

I den hurtfriska mindfulness-värld vi lever i nu är hans tankar befriande. Vad sägs om ; ”Livet är ett privilegium för medelmåttor, varför begår jag inte självmord? För att döden äcklar mig lika mycket som livet”.

I en värld där, en betydande del av befolkningen framstår som rätt korkade när dom baserar sina liv på en kommande Jackvegas eller lotto-vinst, känns pessimismen befriande även där. Vad sägs om; ”Så snart man går ut på gatan och får syn på människorna, är utrotning det första som dyker upp i sinnet”. Lyssna gärna på Filosofiska rummet om Emil Cioran.

Igår
Igår kväll såg min fru och jag på film. Jag fick göra valet av film och hennes ansiktsuttryck när jag sa att det fick bli en “Vampyr-western från Iran” var obetalbart. Filmen hette A girl walks home alone at night och kan vara det snyggaste jag sett i hela mitt liv.

Internet of things
I helgen har jag även läst en rapport från McKinsey om Internet of things. I den stod det att IoT-branschen kommer att omsätta 11 biljoner (läs gärna det igen; 11 biljoner) dollar per år 2025. Det är 11% av världsekonomin. Oavsett om analysen är på öret rätt, så kan vi konstatera att det inte är någon “fluga” vi talar om…….

automate

Automate this
Jag har läst ut boken Automate This: How Algorithms Came to Rule Our World. Min gamla mattelärare skulle varken tro sina öron eller ögon. Boken är fantastisk och ger en inblick i algoritmernas historia och matematikens värld. Jag är med all rätta inbjuden med armbågen i den världen. För en person med ett underskott på vänster hjärnhalva (förhoppningsvis till förmån för höger)  är det en fröjd att läsa om dessa historiska, samtida och kanske framtida matematiska, logiska virtuoser. Läs den, för den speglar framtiden!

Ha en fantastisk vecka!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *