Sluta med ert idiotiska fromleri!

När jag ser någon ”lajka” isberget nedan är jag sekunder från att spy rakt över tangentbordet. Jag gör det för att merparten av dom som gör det är LAS-älskande, fack-beroende, trötta arbetstagare som aldrig tagit en risk i hela sitt liv. Syndikalismen är en idé som bottnar i att man vill kapitalisera på, och vara en del av, andras risktagande. Lajkandet av Tesla och Apple är en osmaklig variant av intellektuell syndikalism.

is

2016 erbjuder mer möjligheter än vad något annat år genom historien gjort. Oavsett ålder, kön, sexuell läggning! Trots det agerar merparten av Sveriges befolkning som någon som vill byta en timma av sitt liv mot en på förhand bestämd summa.

Innerst inne är dessa ”lajkande” människor medvetna om detta och tror, i sin enfald, att gillandet blir en bärare av deras ängsliga personlighet. Istället blir dom för evigt en del av en värld som andra bygger.

Digitalisering
En av de största orsakerna till att etablerade företag inte klarar digital transformation, är avsaknaden av riskbenägenhet. Risk har historiskt sett varit kopplat till en högre ekonomisk insats än idag. Därför blir man omkörd av de som ”riskar”, misslyckas, ”riskar”, misslyckas”, riskar”, lyckas.

fotboll2

Ingen, absolut INGEN saknar förutsättningar för att lyckas med det som företar sig 2016! Läste att Danny Saucedo’s” mamma sa åt honom att jobba med det ”han har”. Snubben är vältränad som en grekisk gud och har bra röst. Min motsats alltså….. Men ALLA har något. Det finns en Danny bland snickare, rörmokare, fritidsledare, mellanchefer, bärplockare, kirurger, undersköterskor, ALLT! Men vi förhåller oss så mycket till andra att vi inte ser det.

För bara 20 år sedan var det omöjligt att bli superstar, för att ett exkluderande system satte stopp för det. Idag kan en 15-åring utmana etablerade företag via ett SDK från Apple.

Sluta lajka isberg idag!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.