Var försiktig med högmod

Vi går alla omkring och ser oss som experter inom olika områden. Vi tenderar att se oss själva som oersättliga och vår personliga kunskap likaså. Gör vi det så kommer vi att få ett bryskt uppvaknande.

mvsm

Fram till nu har maskiner bara kunnat göra en bråkdel av det vi människor kan göra, men just nu exploderar nya områden som inte bara är repetitiva, rutinmässiga och regelmässiga.

I en studie jämförde man 136 områden om vad människor VS algoritmer är bäst på.

  • Varken eller 48%
  • Algoritmer bäst 46%
  • Människor 8%

Ovanstående är från tidskriften Nature, som är en av världens mest prestigefyllda kanaler där det var en artikel om machine learning. Kolla videon nedan.

Anlägg nu samma tanke på att leta tumörer på röntgenplåtar, hitta angreppssätt i en rättegång etc.

Företag och branscher som är smarta, börjar titta på detta redan nu. Såvida inte högmodet tar över!

VR
En annan liten spaning är att jag tror att området Virtual reality kommer att explodera i en second wave och bli comodity. Via olika SDK som Google cardboard kommer VR applikaitoner öka något enormt tror jag. Tänk inom utbildning, kundsupport, service etc. Kolla de svincoola ”The void” nedan.

Street bump
Jag blir så lycklig när jag ser vad smarta människor hittar på. Man använder flera egenskaper (gyro, gps, etc.) i en smartphone för att lösa ett problem. Var är våra visionärer i våra städer???

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.