Inte ett råd du vill ge dina barn!

Att även semi-kvalificerade jobb kommer att disruptas de närmsta 10 åren är nog det flesta av oss ganska medvetna om.

Företeelser som Watson kommer att göra betydligt bättre analyser än vad många läkare, advokater och veterinärer gör. Men hur är det med dom vars yrke är att interagera med människor?

Skrev senast om framtidens butiker och jag är tvärsäker (aldrig klädsamt att vara tvärsäker) att runt 2017 påbörjas slakten av butikspersonal.

Det kommer att bli allt mer naturligt för oss att interagera med smarta maskiner och dessa smarta maskiner kommer att ta hjälp av våra digitala assistenter, förhandla och interagera med dom.

Vi lever dessutom i en allt mer kosmopolitisk värld av kulturskillnader och framför allt språkskillnader. 1.6 miljoner människor i Sverige är födda i ett annat land. Några av dessa talar sannolikt dålig svenska och några andra kanske inte vill bli expedierade av män (vad vet jag), men är lika väl en lika intressant målgrupp. En smart maskin talar Somaliska, Persiska och är definitivt en Hen!

kvinnor

Smarta maskiner är outtröttliga, är inte med i facket och ligger inte med varandra på julfesterna!

Så ett stalltips är att inte råda din son eller dotter till att jobba som butikssäljare. Eller rättare sagt du skall inte råda alls. För du har ingen aning om vad du råder till!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *