Några spaningar

När par skall åka på kärleks-weekends vet man att slutet är nära. Krystat sitter man och skaver bort hudlager på ett spa. Därefter vankas en middag där båda sitter djupförsjunkna i sina smart-phones för att sedan möta crescendot i påtvingat själlöst ligg.

bmm3

Personligen så avskyr jag SPA över allt annat. Jag går hellre till tandläkaren. Däremot vankades en resa till Köpenhamn med frun i helgen…. I ett förlupet ögonblick råkade jag fråga mina barn om dom ville följa med. Och det ville dom tyvärr.

Av de sju dödssynderna så missbrukar mina barn FROSSERI som inga andra. Mat är deras passion. Dom lägger stora delar av sin begränsade ekonomi på just mat och godsaker. Beställer vant ”dyra” varmrätter när vi föräldrar bjuder. Jag, och många andra i min generation å andra sidan, konsumerade ointresserat frysta halvdana burgare när vi var ensamma på sommarlovet. Dom är bärare av jordens undergång.

cx99

Undergången
Jag har tidigare skrivit om hur frosseri är ett tydligt tecken på en civilisation i undergång. Romarriket, Mayafolket etc. präglades av följande strax innan dessa civilisationer gick under:

  • En odisciplinerad krigsmakt
  • Stora klasskillnader
  • Extrem och ytlig lyxkonsumtion
  • En besatthet av sexualiteten
  • En valutas minskade värde

Sug på den analysen!

Något helt annat
Jag skulle vilja tipsa ALLA som tillverkar produkter att sluta tänka produkter. Tänk vad produkten producerar och tänk att det är en dator som gör det. En soffa är en dator man kan sitta i. En dörr är en dator som delar ett rum. En dammsugare är dator som städar. En ugn är en dator som lagar mat.

 

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.