Things relationship management

Min dotter har precis börjat plugga antropologi på universitetet. Valet av utbildning har väckt viss förundran (och vissa dubier), inte minst hos min fru som inser att jag haft en viss påverkan på hennes beslut.

Mitt förslag var att hon skall plugga antropologi parallellt med product UX Design. Varför då?

ux

Relationer med saker
Historisk har vi haft begränsad relation till saker. Relationen har begränsat sig till stolthet, status och tillfredsställelse av ägandet. I en värld av IoT kommer vi ha relationer till saker på ett helt annat sätt.

Tidigare köpte någon en skruvdragare och efter transaktionen var relationen över. Samma skruvdragare får nu en relation till hantverkaren då hen kan se hur länge man använt den, hur många skruvar som skruvats i, vilket tryck som använts, om vinkeln man håller den förändrats, om pauserna är längre etc etc. Personen får en relation till produkten och den blir bärare av information som genererar ett värde.

Till alla dessa miljontals uppkopplade produkter måste det även kopplas en användarupplevelse och ett användargränssnitt.

För att lyckas skapa denna upplevelse så tror jag att vi måste förstå mänskliga behov och beteenden på djupet.

Men vad beträffar min dotter, så kommer hon sannolikt göra det motsatta till det jag föreslår. För ”saker är inte längre som på min tid……”.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.