Roligaste slipsen = tråkigaste personen

Jag tror att jag tidigare har skrivit om hur det aldrig slår fel, att den som har den roligaste slipsen på julfesten är den minst roliga personen. Den spelande Kalle Anka slipsen blir något tokroligt som ingen kan ifrågasätta, men ack så tråkigt.

arsen-salvadov

Samma gäller dessa VIDRIGA pekorala inlägg som älskas på Linkedin, Facebook och andra sociala plattformar. Nu senast en tonsatt motivationsvideo med Arnold Schwarzenegger. “Trust yourself”, “Break some rules” etc. Inget fel på Arnold’s tankar, men majoriteten av de som delar och älskar detta är så extremt långt ifrån vad han menar.

För om man verkligen förverkligar det som Arnold säger, så blir samma personer ofta provocerade. Att bryta regler är inte att gilla det redan är etablerat och självklart! Det gäller affärsmodeller, åsikter, tankar, business, ALLT! Att gilla Tesla, Uber och fred på jorden är INTE ”Break some rules”!

Boris-Mikhailov

Bryta regler är att gå emot det invanda. Att, när alla springer åt ett håll, stanna upp och titta åt andra hållet. Det är att fundera på värdet av det analoga i en digital kontext. Det är att värdera det återhållsamma och introverta i en skrikig värld etc.

Hur förhåller vi oss till människor som bryter regler på riktigt? Respekterar vi dom? Jag gör det! Fotograferna ovan, Boris Mikhailov  Arsen Savadov är exempel på det. Deras konstnärliga gärning står som antites till pekorala, infantila, förnumstiga citat som så många människor verkar tro att dom kan stärka sin digitala persona med.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *