När din personlighet blir digital

För de flesta som läser den här texten är jag bara en konsoliderad digital samansättning som man förhåller sig till. Kanske ogillar, irriterar sig på, provoceras av eller i sällsynta fall kanske till och med gillar.

Men om det bara är en digital bild så är det ju inte mig man förhåller sig till, utan bara min digitala persona!

Och samma är det med dig!

Ju mer vi lever och agerar digitalt, desto mer digitaliserar vi våra personligheter och det är dessa som människor relaterar till.

personality

Detta är inget jag försöker slåss emot, utan något jag kapitulerat inför för länge sedan. Vad jag däremot tror att vi måste göra är att inte låta den digitala personligheten sudda ut den verkliga.

Nu tänker du; ”den digitala speglar ju bara den personliga ditt bone head”. Jag är inte helt säker!

Ur ett Big data perspektiv är vår digitala personlighet en sammansättning av vad vi gör på Facebook, Linkedin, Tumblr, vilka foton vi publicerar, vad vi söker på. Jag har tidigare skrivit om hur alla smål digitala bitar bildar en helhet i form av din persona. Och visst bildar det en helhet om vem du är. Men det ger kanske inte bilden av dina charmfulla skrattgropar, ditt ärr på armen, din rädsla för höjder, din förmåga att trösta etc.

Jag tror att vi skall vårda våra verkliga personligheter och inte förtränga dess egenheter. För även om dom inte passar på Facebook, så är dom en del av ditt DNA och värdefullare eller mer intressant än så kan du inte finna.

Till sist så kräver jag att du ser dokumentären ”The human face of Big data” .

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.