Koll på dina fingeravtryck?

Hade en diskussion med mina döttrar vid matbordet för en kort tid sedan. Jag fick veta att jag var en imbecill, reaktionär, trött, teknikfientlig gubbe. Som grädde på förnedringsmoset antydde dom att jag dessutom såg rätt töntig ut.

Upprinnelsen till detta var att jag sa att jag inte ville använda ”touch sensor” på min iPhone. Jag förklarade att jag inte ville ge bort mina fingeravtryck till Apple eller någon annan heller för den delen. Det räcker med den amerikanska passkontrollen……

Är det teknikfientligt och töntigt? Kanske.

finger

Men barn i allmänhet, och mina förlorade barn i synnerhet, saknar förmågan att se kopplingen mellan handling och konsekvens. Och så skall det vara när man är ung!

Fundera på hur många teknikrelaterade passwords du har hanterat genom livet. Då vore det enklare att använda fingeravtrycks-autentisering eller? Vad vi inte tänker på då är att vi bara har 10 passwords att jobba med resten av livet.

Jag är rätt slarvig med passwords, så dom skulle ta slut på 12 månader. Dom går dessutom inte att ändra! Lägg där till att kopplingen mellan mig och ”lösenordet” 100% konstant.

Jag tror inte att Apple har några onda tankar, dessutom tror jag att det enbart sparas i telefonen. Än så länge. Jag klickar alltid bara på ”godkänn” när jag installerar något……

För några dagar sedan kunde vi läsa att US Goverment hade blivit hackat och 5,6 miljoner fingeravtryck hade blivit stulna. Sug på den ungjävlar!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *