Innovation & helg

Satt i bilen och lyssnade på den hårfagra och skönsjungande Ella Eyre. Låten handlade om en snubbar som går för snabbt på ”avslut”. Och även om jag säkert inte själv går fri i den här frågan, så blir det lätt lite osmakligt och i slutänden inte en speciellt bra experience kanske……

Jag tänkte på hur enkelt det är att jämföra det med när vi jobbar med innovation. Alla vill vara kreativa och agerar därmed som kärleksrusiga hundar i sin iver efter lösning.

ptrang

Vi lever med en villfarelse om att kreativa människor bara hittar nya idéer. Innovation handlar precis lika mycket om att kreativt söka grundproblemet. För det är inte alltid självklart!

Därför tycker jag att allt för många har för bråttom i att bara hitta spännande, tokroliga lösningar som inte alltid adresserar grundproblemet. Vad vi däremot bör ha bråttom med är att testa lösningar, när problemet väl är definierat. Snabb prototyping, testa, lägg ner, anpassa, misslyckas, co create.

Helg
Det här har varit en bra vecka på många sätt. Hade en fantastiskt trevlig och intellektuellt stimulerande kväll på Sture hof, med min kollega. Jag blev rejält utmanad, på gränsen till plågsamt. Men då trivs jag som bäst, för det är utvecklande!

Helgen kommer att tillbringas på landet, iklädd min uniform av urtvättad Lacoste, fula shorts och min John Deere keps. Alltid med min spellista i lurarna för att slippa höra när min fru ropar.

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *