Digitala utmaningar & helg

Igår träffade jag representanter från en global koncern som vill göra en digital förflyttning. Det fanns en hel del goda tankar från deras sida, men i deras stolthet tog dom ofta utgångspunkt i det befintliga. Jag talade (som vanligt) om att digitalisering ofta handlar om en rejäl förflyttning av organisation, kultur, produkter, strategi och affärsmodell.

Men det där är jävligt lätt för mig att säga! Jag har inte investerat år av energi, hämtat år av kunskap, spenderat miljarder kopplat till deras befintliga affär. Men det har dom och därmed måste jag ha respekt för den gravitation som drar dom tillbaka. Min analys om vad som måste göras är korrekt, men att höra att stora delar av det befintliga affär står på ända måste vara tungt.

trans

Ett sätt att komma undan det är att skapa en parallell organisation, men det har jag skrivit om tidigare. Men för många företag är det ett för stort steg och fungerar inte alltid politiskt eller marknadsmässigt.

Vi som är rådgivare måste hitta ett mellanläge som gör att förändringen inte blir så brutal. Jag har tänkt lite i helgen och jag tror att, en väg är att skapa ett inbäddat digitalt affärsutvecklingsteam i den befintliga verksamheten. Detta team kan sedan vara lagom kravställande på olika kapabiliteter. Jag är inte färdigtänkt, men jag tror att det är vägen att gå. Kanske….

Helg
Jag har haft en sjukt intensiv vecka och tvingats sitta på otaliga flygplan (något jag avskyr) och lika otaliga möten (något jag älskar, när dom är bra).

I fredags kväll gick min dotter och jag shopping-bananas i saluhallen. Franska ostar, Italienska korvar, ungersk salami, spansk skinka……

Detta konsumerade sedan med litervis med rödvin ackompanjerad av min spellista. Resultatet blev att jag somnade ifrån en underbar film, Seven psychopats.

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.