Framgång är som ett djur. Vilket?

Först och främst måste man definiera framgång. Det är ett subjektivt ord. För några är det pengar eller en partner med vissa egenskaper och attribut. För andra är det skönhet eller karriär. För ytterligare några är det materiell standard eller fina semestrar.

Personligen så definierar jag framgång i känslan av att känna lycka, frihet, integritet och flexibilitet i sitt liv. Men det kan jag fördjupa en annan gång.

Stillastående
Alla jag känner som är framgångsrika i någon av formerna ovan har en sak gemensamt. Dom är inte stillastående. Dom är som hajar, som dör om dom stannar.

Jag blir så beklämd när jag ser unga människor som varit på samma jobb i fem år. Jag blir nedslagen när jag ser något äldre människor som varit på samma jobb i tio år. Alla människor är spännande och unika, men efter tio år på samma jobb så blir man bara inskränkt, tragisk, i vägen i sitt trygghetstörstande. Man är stillastående.

tired

Jag blir nedstämd när jag hör om skilsmässor. Jag tar illa vid mig när jag ser hatet i ögonen hos medelålders par. Jag blir uppgiven när jag ser unga par ägna sig åt sina smartphones på dater. Människor som är så stillastående att man avsexualiserat sin relation till förmån för Tacos, joggingbyxor, tv och en praktisk konstruktion av tvåsamhet.

Jag upprörs över människor som är så stillastående så att deras liv är i händerna för andras regisserade Facebook –liv. Människor som stillastående, bittert och reaktivt följer en sammanlagd omgivnings förljugna värld.

shark

Rörlighet
Rörlighet kräver energi och gör ibland ont. Det handlar om att utmana sig själv, sina sanningar och sitt sätt att vara. Det handlar om att, sättet just din familj firade jul när du var liten, kanske inte är rätt. Det handlar om att musiken som gjordes när du var 20 kanske inte är bäst. Även om det är djävlig bekvämt. Det handlar om att emellanåt orka/våga bjuda på de politiskt inkorrekta könsroller vi alla ibland längtar efter i våra relationer. Oavsett om vi är kvinna eller man.

Men i slutänden handlar rörlighet om mod. Modet att ständigt ifrågasätta våra invanda sanningar och att hela tiden hitta nya dimensioner i de komplexa, men fantastiska, individer vi faktiskt är.

Kan inte låta bli att också lägga in några videos av vemodiga, underbara Låpsley som jag lyssnar på i skrivande stund.

Just det, djuret är en haj om det inte gått fram…..

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *