Boring generation

På semestern åker man som familj tillsammans mer än någon annan gång på året. I bilen krigas ofta om vad man skall lyssna på. Då min faderliga auktoritet är i botten, så är min spellista det samma. Minsta gemensamma nämnrare brukar vara P3 Dokumentär och vi lyssnade till ”Instagram-upproret” i Göteborg. Någon satte upp kontot GBGSORROZ i syfte att hänga ut tjejer som horor. Allt med en uppmaning kommentera och fylla på med fler ”Orroz” (slampor).

Jag har inte riktigt kunnat släppa det jag lyssnade på och har funderat en del.

pgxx

Häxprocesser
På 1600-talet uppstod en klimatförändring (Lilla istiden) som skapade missväxt, svält och fattigdom. Ur dessa bekymmer uppstod en frustration och varje motgång började skyllas på häxor. Fabricerade historier om kvinnor som förlustat sig med djävulen blev till angivelser. Barn och ungdomar med bra fantasi angav grannar och ibland även sina föräldrar. Kvinnor brändes på bål eller halshöggs för oförätter dom inte hade begått.

Med lite perspektiv är det marginell skillnad mellan häxprocesserna och hur, främst unga, människor bränns på det digitala bålet idag. Antingen hängs man som ung kvinna ut på moraliska, värdekonservativa grunder, främst kopplade till sexualitet. Som vuxen blir man uthängd för att man avviker idé- eller åsiktsmässigt från majoriteten.

Vi tycker att vi är så väldigt moderna och mycket har förändrats. Våra beteenden skiljer sig däremot inte så mycket som för femhundra år sedan!

polly

Boring generation
Tänker också lite på den värdekonservativa attityd dagens unga har. Dom har till och med kallats ”The boring generation”. Och jag håller med. Värst av alla kategorier är unga småbarnspappor. Merparten av dom är så jävla rediga och präktiga så jag spyr. Dom står i kassan och nervöst vända streckkoderna rätt, dom skulle aldrig klippa gräset utan hörselkåpor, håller fartgränser och springer stirrigt med sina barn.

Den unga generationen dricker mindre, använder mindre narkotika, får mindre könssjukdomar, gör färre aborter, värnar kärnfamiljen, skolkar mindre, läser inredningstidningar och gillar att umgås med sina föräldrar. Källa

Inget av ovanstående är givetvis dåligt, men så förbannat präktigt och redigt. Samtidigt kanske det är det enda sättet dom kan revoltera på?

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Boring generation

Leave a Reply

Your email address will not be published.