Historia och helg

Jag lärde mig uppskatta Lord Byron i tonåren genom min gode vän Adam. Han förtäljde mig målande om hur han bodde med sin bästa väns dödskalle. Nu “några” år senare har jag just avslutat en bok om Lord Byron. Adam hade förvanskat historien en smula, men det gör inget. För jag gillar honom ännu mer efter att ha förstått vilken excentriker han var. Bland annat fanns olika typer av sodomi med sin halvsyster Augusta Leigh på agendan. Han hade ett exceptionellt starkt libido, om man uttrycker sig försiktigt.

byron

Lord Byron träffade Anne Isabella Milbanke som var en extremt begåvad kvinna. Hon lämnade honom efter en kort tid. Inte minst på grund av hans aktiviteter med halvsystern.

Men dom fick ett barn. Ada Lovelace, som fick sin mammas matematiska sinne, men även pappans kreativitet. Ada började arbeta med en man som hette Charles Babbage i början av 1800-talet. Charles och Ada var båda matematiskt begåvade och skapade analysmaskinen, vilket i praktiken var den första datorn.

Men när Charles såg analysmaskinen som en enskild företeelse kunde Ada, tack vare sin kreativa ådra, redan då förutspå att den skulle kunna användas till alla typer av symboler. Och kanske till och med musik.

Min lilla konklusion är att det måste till kreativitet för att skapa de stora tankarna. Matematiker och ingenjörer är smarta, men man måste vara kreativ för att se samanhangen.

Det var min lilla hyllning till Lady Ada Lovelace. Ett efternamn som kanske ger upphov till ljuva minnen från VHS-tiden hos mina jämnåriga bröder.

Historia
Jag har i alla år hävdat det meningslösa med långerfarenhet inom IT-branschen. Men i takt med att jag själv blir äldre så skulle jag vilja ändra åsikt. Men det går inte. Visst är det kul att tala gamla minnen med jämnåriga kollegor, men det ger inte mycket för vad vi förväntas producera idag.

save

När PC’n och Windows kom så var det anpassat för en ensamaktivitet. Precis som mina stunder med Linda Lovelace i mitt pojkrum…. Därför försökte Microsoft jobba med metaforer som papperskorg, skrivbord, mappar etc. Dagens personer tänker inte i dom metaforerna. Så om vi, med den historian skapar saker, så mappar det inte mot kidsens synsätt.

Men ingen lär ändå läsa detta inlägget färdigt, så lika bra jag slutar nu!

Helg
En ryckig vecka med skolavslutningar och annat. Viss framgång i mitt projekt, tack vare Peter och Annmari. Thnx!

Min besvärliga, lynniga, svårbemästrade men älskade dotter går ut nian. Hon hämtar i skrivande stund sannolikt en gömd X-Cider i någon skog. Enjoy Life my darling!

IMG_8991

Själv skall jag köpa en låda Peroni imorgon och sedan göra mig ärenden ner till båten och smyga ut och fiska. Kanske med en spellista i lurarna!

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *