Faran med att vara innovativ

Jag skriver ofta på min blogg om vikten av att vi alla skall vara innovativa, nytänkande och modiga. Problemet är att dom som är det ofta blir misstänkliggjorda och ifrågasatta. Varför är det så?

Det är så fruktansvärt, så hemskt, så horribelt att människor i din omgivning blir hotade när du har nya idéer och drivs av passion. I sann ”lean-anda” måste man då fråga sig varför det är så. Det är så för att när du kommer på din nya idé, när du bubblar av energi, när du drivs av passion, så uppstår en maktförskjutning.

werd

Dom som är i din närhet mister kontrollen över vem du är och hur du agerar. Man måste vara stark för att vara innovativ. På 14-1500 talet brändes nytänkare på bål. Idag avrättas man verbalt av fulla kollegor på personalfesten. Att säga att barnstolar i bil har ett begränsat värde, likaså frukost och stretching också har ett marginellt värde innebär socialt självmord. Det vet ju alla att det är rätt……

Men det handlar om att inte delta i fårskocken! För bara 30 år sedan mentalt slaktades dom som ifrågasatte sättet att amma sitt barn varje X timma.

Att vara innovativ handlar ALDRIG om att följa det som redan är ”sant”. Är ingen vän av citat men det här är ett undantag; ”If you want to be what most will never be, then you must do what most will never do”.

När jag skriver detta lyssnar jag på den underbara To be Frank. Det är ungefär samma sak!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.