Trött på politisk korrekthet

Den politiskt korrekta ängslighet som råder i världen i allmänhet och i Sverige i synnerhet får mig att må illa. I varje reklamkontext som består av mer än två människor är det alltid en vit, en svart och en asiat. I leksaksaffärernas reklamblad leker pojkar med rosa dammsugare och flickor kör lastbil.

Varje diskussion om invandring gör att människor ser ut som dom har förstoppning. Stereotypa könsroller skapar flackande blickar. När jag hör och ser alla genus-otrygga småbarnspappor i butikerna blir jag beklämd.

Men innan du som läser får en hjärtinfarkt, så vill jag säga att jag förstår välviljan och intentionerna. Problemet är att det inte alltid hänger ihop.

Feminism
Framgångssagan fifty shades of grey saknar motstycke. En snygg, framgångsrik alfahanne dominerar en ung tjej och kvinnor i alla åldrar lapar lustfyllt i sig sida efter sida.

Läser att ”Nu tar powerkvinnan sig en ung troféman”. Jag har varit gift med samma huskors i tjugotvå år. Jag kan finna på hundratals bra argument varför hon skulle lämna mig för en yngre man. Samtidigt är detta ett beteende som kvinnor avskytt hos män i generationer.

femi

Jag är uppvuxen i en tid där män som dragits till unga kvinnor har porträtterats som ”mansslem” och liknande epitet. Jag läser Ebba Witt Brattströms hat mot Stig Larsson, för hans frispråkighet rörande unga kvinnor (flickor).

Uppvuxen i en tid där Pirelli-almanackor med avklädda kvinnor på mansdominerade arbetsplatser blev en symbol för kvinnoförtryck.

Men jag finner det ingalunda konstigt att både kvinnor och män går igång på stereotyper. Det är ett arv som präglat oss i hundratusentals år. Vad jag däremot avskyr, föraktar är när vi slåss mot något, ENBART tills vi förvärvar samma rättighet själva.

Att Laila Bagge väljer en tjugo år yngre man lägger jag ingen värdering i. Kärleken är outgrundlig. Varken jag eller någon annan har rätten att recensera det. Sättet som det presenteras på får mig däremot att spy. Sättet att almanackor på lättklädda kvinnor stigmatiseras, men att almanackor på tjusiga brandmän i receptionen är okej, får mig att koka.

Lambo

Rasism
I slutet av 60-talet var vänstern en motpol till etablissemanget. Dessa vänster-personer sitter nu på välbetalda poster i samhället. Tänk OM Sverigedemokraterna spelar den rollen nu. Vem gör det annars i denna nervösa samförståndsvärld?

Jag tror inte på Sverigedemokraternas idéer, men att se etablerade politikers avgrundsdjupa avstånd från väljarna i frågan om invandring blir nästan skrattretande. Personligen är jag skittrött på EU-migranternas framfart, men det har inget med rasism att göra!

Den som vill veta min syn på rasism kan läsa här.

bd

Personligen är jag humanist i varje cell i kroppen. Jag skiter TOTALT i om man är ung, gammal, man, kvinna, homosexuell, transsexuell. Jag 100% färgblind i min relation till hudfärg.

Vad jag funderar på är hur trygga alla dessa ängsliga människor är i sin djupaste relation till dessa frågor. Har dom något att dölja?

 

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *