2 frågor: Magnus Bleckert

Det var ett tag sedan jag skrev på ”temat” 2 frågor, men denna gång är Magnus Bleckert den svarande. Magnus arbetar som business architect och är en relativt ny bekant för mig. Jag har dock redan noterat att han är min motpol inom det mesta. Han är en av de mest logiska, strukturerade personer jag har träffat som dessutom tänker före han talar.

magnus

Men vår interaktion är ett bra exempel på hur egenskaper kompletterar varandra. Där jag tänker yvigt, tänker han detalj. Där jag skjuter över mål, styr han mot mål etc.

För 10 år sedan hade jag avfärdat Magnus som en överintelligent ”Rainman-typ”, men jag har med åren lärt mig att inte avfärda olikheter, utan snarare omfamna dom. Det är jag glad för!

1 Hur tror du att digitaliseringen påverkar framtidens IT-arkitektur? 
Framtidens IT-arkitektur? Bimodal, för att prata Gartnerspråk. Grymmans tajt och stenhårt optimerad i organisationens bröd- och smörprocesser. Öppen, snabbrörlig och tillåtande där man vill åstadkomma innovation.

2 Vad är din syn på MDM?
MDM? En kulturfråga. Det data som din företagskultur säger att du skall ha ordning på – det har du baske mig ordning på. Fast då heter det saker som modulsystem eller konstruktionsstrukturer och inte masterdata. MDM – det behöver du för det datat som strategin säger att du skall hålla koll på, men kulturen tycker är ointressant. Och kultur käkar strategi till frukost…

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.