Vårt värde, Adam och helg

Vi lever i en digital värld där merparten av vuxna människor ägnar en stor del av sin tid, att på Facebook iscensätta sig själva och att konsumera andras teatraliska bild av sig själva.

Vi tenderar att framställa oss vackrare, rikare, smartare, sexigare och lyckligare än vad vi i själva verket är. Men i det här teaterrummet spelas ett sorgespel för många. Saknar vi jagstyrka tappar vi bort oss själva!

sjbi

Anpassningen till ett konstant like-törstande gör att vi devalverar vår integritet och därmed värdet av oss själva.

Men du som läser det här är förmodligen vuxen och har ändå en “jag-valuta” att devalvera. Jag funderar på hur barns identitetsbyggande blir i vår digitala värld.

Sociala medier är på många sätt något helt fantastiskt, men vi får inte heller glömma att informationen är endimensionell. Vi blir lätt som en kärlekslös, sönderrunkad internetgeneration av tonårsgrabbar, vars tillgång på porr är oändlig.

Att se glädjen eller sorgen i människors ögon när man för en dialog eller känna beröring av en annan människa är något helt annat.

Men varför denna melankoli? Häromnatten såg jag på Vetenskapensvärld om multiversum/kvantteorier och blev ganska tagen. Tagen av min och mina förehavandens litenhet. Jag funderade på mina prioriteringar och livsval.

Jag älskar det jag gör, jag tror på det jag gör och jag känner ett starkt egenvärde, men jag behöver stilla mig avseende dess betydelse…..

Adam
Den här helgen fyller min gode vän Adam 50 år. Vi träffades när vi var 9 år och skräckslagen invigdes jag under åren i en värld av att snusa, röka, dricka Aurora, kolla på skräckfilmer och klämma tjejer på brösten. Minns jag rätt så höll jag alltid upp ett skräckslaget finger mot honom och skrek ”Detta kan inte vara rätt, lyssna till din moraliska kompass!”.

EPSON MFP image

Numera är vi två mossbelupna bröder, men jag älskar dig lika mycket nu som under vår osedliga tid av vin, kvinnor och klamydia-antibiotika!

Helg
Nu är det snart helg och jag har föga förväntningar att någon läst så här långt utan att ha avlossat ett skott i gommen eller ätit skedar av frätande propplösare. Nu gäller det att fånga en fantastisk aprilhelg! Oavsett om det är i detta eller ett parallellt universum.

En spellista som fångar våren!

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.