Släpp dina svagheter och fredag

Jag tycker att det är rätt lustigt hur rädda vi är för att tala om våra svagheter. Många känner inte ens till sina egna svagheter för man har inte ens reflekterat över dom. Och gud förbjude att erkänna att ens barn har svagheter. Men varken du eller dina barn är fri från svagheter. Definitivt inte jag heller.  Ingen av oss är fullkomlig!

Men det är helt odramatiskt med alla våra tillkortakommanden. Vi borde strunta i att lägga så mycket tid på att jobba för att förbättra våra svagheter. Vi tycker ju inte att det är roligt! Tycker man inte att det är roligt så gör man det inte bra. En tidsödande negativ spiral som bara gör att vi behöver kilovis med psykofarmaka.

psykof

Vi bör istället jobba för att förstärka det vi är bra på. Det vi är bra på tycker vi är roligt och blir hela tiden bättre på. En positiv spiral.

För vet du vad? Det finns massor av människor som brinner för att göra det du avskyr och är dålig på! Det är det som är så fint med team!

Om du hela tiden måste jobba med dina dåliga sidor så är du i fel miljö och jobbar sannolikt med något du avskyr. Sluta med det!

Dina barn
Om du har barn, så sluta lura dom att dom är fullkomliga! Mina barn är helt värdelösa på väldigt mycket. Men dom har några sidor som är fantastiska. Om jag säger att dom är fullkomliga i allt så blir dom bara en beige medelmåttig hög av kött, istället för mångfacetterade spännande individer. Vi tar ifrån dom möjligheten att blomma om vi tvingar dom att hela tiden ägna tid åt det dom är dåliga på.

barn

Påsken
Ta påsken och fundera på vilka dina dåliga egenskaper är. Erkänn dom för dig själv och lägg dom sedan åt sidan. Kvar blir dina fantastiska, unika, spännande egenskaper. Ägna tid åt dom, förstärk dom. Är du i en miljö där du tvingas använda dina svagheter, så spring därifrån fort som fan! Se till att du har människor i din närhet som älskar att göra det du avskyr.

Helg
Nu drar jag och åker skidor några dagar och skulle jag leva som jag lär borde jag ägna all tid på afterskin och mindre tid i backen…..

Ha en fantastisk påskhelg och fånga helgen med påskens bästa spellista.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.