Sälja, John Lobb & helg

Har tänkt mycket på sälj den senaste tiden. Tänkt på hur primitiva vi är. Människor vaknar på morgonen och slänger alla reklamblad i papperskorgen och går sedan till jobbet och skapar spam-artade mail- kampanjer i tron att det skall lyckas.

Samma människor som internet-dejtar och kämpar för att lyssna in vad hon verkar gilla, behöva och värdera. Men när det gäller sälj så ringer dom nakna på en främmande tjejs dörr med ett jättestånd och frågar om hon vill knulla…

image

En modern säljare jobbar mer som en doktor/patient relation. Man lyssnar in, ställer en diagnos och ordinerar sedan en lösning på problemet. Man följer upp avseende resultatet. I den bästa av världar agerar man dessutom som en husläkare som känner patientens historia och hela familjen.

Vi måste lämna det primitiva säljet!

Lobb
I 20 år har jag drömt om ett par skor från John Lobb. När jag vill vara fin och tar i så jag spyr så köper jag kanske skor från Prada eller Ferragamo, men Lobb har alltid varit en dröm. Dom är mindre coola, mindre trendiga, mindre fancy, så varför denna fäbless?

John Lobb har en genuin historia, en extrem hantverkstradition som står över trendighet och coolhet. John Lobb var son till en bonde, men hade ett handikapp som gjorde att han inte kunde arbeta på gården. Den lokala skomakaren fick ta sig an honom och resten är historia.

image

Nu har jag fått ett par John Lobb av min fru i födelsedagspresent, och jag är sannolikt den både lyckligaste och fattigaste personen i världen som går i John Lobb.

Helg
Nu är det långhelg och den firas i London med att sannolikt vara den enda på Sushi samba som har kombinationen av att vara flintskallig och extremt partysugen. “Har farbror gått fel?” FUCK YOU!

En grym spellista!

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.