Titta åt andra hållet och fredag

När ett yrke upphör att finnas så tänker vi inte ofta på det. Det bara händer liksom. Att det inte längre sitter en person och tar betalt i parkeringshuset är självklart. Digitaliseringen är och kommer att vara hänsynslös på många sätt. Jan Gulliksen som är ordförande i Digitaliseringskommissionen vill införa skatteavdrag för digitala tjänster enligt samma princip som ”Hem PC”. Kanske en god idé för att nå den breda allmänheten.

Men du som läser det här, är aktiv på Linkedin, arbetar IT-orienterat tror kanske att du är immun mot disruption? Det är du inte! Ingen av oss är. Förenklat kan man säga att man antingen är den som skriver algoritmen eller också är den som är en del av resultatet…..

cx96

Lurar oss själva
Personligen så tror jag att vi måste bli bättre på att se saker och samanhang före dom händer. Alla som nu delar texter och bilder om Uber, Nest och alla andra coola saker, gör det med facit i hand. Ofta är informationen inte heller förädlat, utan bara delad. Grunden i det är att det inte finns någon risk i att förmedla något som alla redan vet och som någon annan producerat.

Att vara den som ”skriver algoritmen” innebär att ta en risk, för man saknar facit.

När alla springer åt samma håll bör man alltid stanna upp och titta åt andra hållet! Det var det som alla dom vi nu hyllar gjorde.

Helg
Helgen kommer att präglas av att lägga i båt och kanske en fisketur för att ta den stora gös jag aldrig får. Hade jag levt på stenåldern så hade min familj svultit ihjäl för länge sedan….

I lurarna finns Sveriges gladaste spellista.

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.