IT’s digitala transformation

Under några år har IT-avdelningar sett lite förskalv av den digitala transformationen. Demokratiseringen av teknologin har gjort att förväntningarna blir högre på IT-stödet, man har sett att verksamhetspersoner köper lösningar i molnet utan att fråga IT-avdelningen. Dom har också sett hur allt fler leverantörer av teknologi, nu erbjuder sina lösningar utanför IT-avdelningen.

Read my lips, brothers and sisters, FÖÖRRSSKKAALLVV!

IT_transformation

IT’s Transformation
Men du har förmånen och den ultimata lyckan att känna gamle gubben Gilbert som kommer att ta dig genom jordbävningen i en filt av bomull. För det kommer att ske så mycket förändringar i ditt företags organisation, erbjudande och processer framöver att förändringen måste påbörjas nu! Gör du inget alls är inte bara DU helt kokt i bajs 2017, utan hela ditt företag.

Det första du/ni måste ha är någon som driver den digitala transformationen. Leta inte efter någon gammal skåpmat i den interna organisationen. Ta in någon utifrån! Den personen måste förstå företagets hela digitala transformation och brygga mot IT.

IT_transformation

Är du en gammal förvaltande CIO är dina dagar räknade. I ett fullt digitaliserat företag är du ersatt av en Chief Data Officer. Kanske är det du, men då är det dags att ”shape up”!

Sluta putsa på legacy-skiten och frys den för duglig backend. Tänk SMAC i den nya arkitekturen. Social, Mobile, Analytics och Cloud.

Idag är 20% av IT budgeten avsatt till nya idéer och lösningar. I takt med att du slutar putsa på Legacy SKALL den omfördelas.

Sluta underhåll bilden av IT som personer i vita rockar. ALLA utom du vet att IT idag är/bör vara tillgängligt för alla. Det här är extra tydligt inom analys. Demokratisera, demokratisera! Decentralisera, decentralisera.

Börja imorgon så slipper du bli kokt!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “IT’s digitala transformation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *